Let’s Talk, μια Νέα Πρωτοβουλία Φυλετικής Ενότητας, ταξιδεύει Ευαγγελικούς ηγέτες σε περιοδεία στη μαύρη ιστορία

0
Let’s Talk, μια Νέα Πρωτοβουλία Φυλετικής Ενότητας, ταξιδεύει Ευαγγελικούς ηγέτες σε περιοδεία στη μαύρη ιστορία
ας μιλήσουμε
Ο επίσκοπος Derek Grier, δεξιά, ιδρυτής του Let’s Talk, μιλά με τον ιεραπόστολο Doug Gentile έξω από το Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία RNS από την Adelle M. Banks

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (RNS) — Για τον ιεραπόστολο Doug Gentile, έβλεπε τα «δεσμά για μικροσκοπικά παιδιά» που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής σκλαβιάς.

Για καθηγητή σεμιναρίου Ντάρελ Μποκαντιμετώπιζε την ιδιαιτερότητα της λίστας των «μαύρων κωδίκων» που περιόριζε τις ζωές των μαύρων μετά το τέλος της δουλείας — εντολές σε πολλές πολιτείες, για παράδειγμα, να υπογράφουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με πόνο σύλληψης.

Αυτές οι αποκαλύψεις, και πολλές άλλες, προέκυψαν από μια ξενάγηση νωρίς την Τρίτη (13 Σεπτεμβρίου) σε ένα κατά τα άλλα άδειο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού για 42 Μαύρους, Λευκούς και Ασιάτες Αμερικανούς ευαγγελικός Χριστιανοί ηγέτες, που χρηματοδοτούνται από μια πρωτοβουλία που ονομάζεται Let’s Talk, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της φυλετικής ενότητας μεταξύ των ευαγγελικών.

«Πολλοί άνθρωποι είχαν μερικές αληθινές στιγμές που άνοιξαν τα μάτια στο μουσείο», είπε ο Επίσκοπος Derek Grier, ιδρυτής του Let’s Talk, την επόμενη μέρα της περιοδείας.

Οι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Συμβουλίου για Χριστιανικά Κολλέγια & Πανεπιστήμια, Shirley V. Hoogstra, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και μακροχρόνιος εκπρόσωπος Billy Graham A. Larry Ross και ο Πρόεδρος του National Association of Evangelicals Walter Kim, ακολούθησαν έναν οδηγό μουσείου, που άκουγε σιωπηλά, πέρα ​​από το Harriet Tubman’s ύμνο, ένα φόρεμα που έφτιαξε η Ρόζα Παρκς την ώρα της διαμαρτυρίας στο λεωφορείο της και μια έκθεση για τον βομβαρδισμό της εκκλησίας των βαπτιστών της 16ης οδού του Μπέρμιγχαμ, που συνέβη 59 χρόνια σχεδόν την ημέρα πριν από την περιοδεία.

Ο οδηγός τους εξήγησε ότι οι σκλάβοι Μαύροι παρακολουθούσαν τακτικά «αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί εκκλησία» κρυφά σε κληματαριές, επειδή ήταν παράνομο να κηρύττουν ή να συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της σκλαβιάς.

Αλλά υπήρχαν και άλλα μαθήματα σχετικά με το πώς η εμπειρία του σκλάβου αποτέλεσε τη βάση αυτού που ορισμένοι θεωρούν ως φυλετικές αδικίες σήμερα. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποίησαν τον οικονομικό αντίκτυπο που είχε η δουλεία στην ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και μια από τις πινακίδες έλεγε ότι το 60% της αμερικανικής οικονομίας βασιζόταν στη δουλεία», είπε ο Grier, ο οποίος είναι μαύρος.

Η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση στην απόρριψη από ορισμένους ευαγγελικούς της ιδέας του συστημικού ρατσισμού. ΕΝΑ Βρέθηκε έρευνα του 2019 ότι, όταν ρωτήθηκε εάν η χώρα ήταν ιστορικά καταπιεστική για τις φυλετικές μειονότητες, το 82% των λευκών ευαγγελικών δεν συμφώνησε.

Ο Τζεντίλ, ιδρυτής της Αλεξάνδρειας, Βιρτζίνια, μη κερδοσκοπικού οργανισμού James 2 Association, είπε ότι η περιοδεία ενίσχυσε τον στόχο του οργανισμού του «να χρησιμοποιήσει τη Βίβλο για να αντισταθεί σε αυτές τις οπισθοφυλακές απόπειρες της λευκής οργής να ακυρώσουν τις συζητήσεις για τη φυλετική ιστορία και τη φυλετική δικαιοσύνη στο κοινό σχολεία.”

Ο πάστορας Lee Jenkins, ο ηγέτης της μη θρησκευτικής εκκλησίας Eagles Nest στο Ρόσγουελ της Τζόρτζια, και συμπρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης One Race, είπε ότι εκτιμά πώς ορισμένοι λευκοί επισκέπτες του μουσείου επηρεάστηκαν από αυτό που είδαν.

«Τάραξε μερικούς από αυτούς μέχρι τον πυρήνα τους», είπε. «Και αυτό ήταν ενθαρρυντικό γιατί έδειξε ότι είχαν συμπόνια και ήταν πρόθυμοι να αναγνωρίσουν ότι η Αμερική είχε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα και αυτό το πρόβλημα του ρατσισμού και της αδικίας πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Οι επισκέπτες με μια πρωτοβουλία Let's Talk ποζάρουν μαζί στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού, Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ουάσιγκτον.  Φωτογραφία RNS από την Adelle M. Banks

Οι επισκέπτες με μια πρωτοβουλία Let’s Talk ποζάρουν μαζί στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία RNS από την Adelle M. Banks

Η πρωτοβουλία Let’s Talk ξεκίνησε σε ένα συμπόσιο στο Μουσείο της Βίβλου τον Νοέμβριο και από τότε περισσότερα από 500 άτομα έχουν υπογράψει τη «Δήλωση Αλλαγής», η οποία λέει εν μέρει: «Πιστεύουμε τόσο το πνεύμα όσο και τις σαφείς ηθικές επιταγές του Η Γραφή απαιτεί από τη χριστιανική κοινότητα να πρωτοστατήσει στην καταπολέμηση του φυλετικού φανατισμού».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar