7 βήματα για τη δομή της διαδικασίας παρακολούθησης του καλεσμένου σας

0
7 βήματα για τη δομή της διαδικασίας παρακολούθησης του καλεσμένου σας

Σε ένα πρόσφατη ανάρτηση, μίλησα για τη σημασία της παρακολούθησης με τους πρώτους επισκέπτες (FTGs). Και στις δύο πλευρές αυτής της διαδικασίας, υπάρχουν συχνά υποθέσεις: η υπόθεση από τον επισκέπτη είναι ότι αν δώσουν σε μια εκκλησία τα στοιχεία επικοινωνίας τους, κάποιος θα την ακολουθήσει. ο παραδοχή από την εκκλησία (ή μέλος του προσωπικού της εκκλησίας) είναι συχνά ότι η παρακολούθηση είναι μια ταλαιπωρία, είτε για αυτούς είτε για τον επισκέπτη.

Ας ελπίσουμε ότι είστε πεπεισμένοι ότι η παρακολούθηση είναι σημαντική, αλλά πώς ακριβώς θα πρέπει να είναι δομημένη η παρακολούθηση για πρώτη φορά; Εάν θέλετε να παρακολουθείτε αποτελεσματικά τους επισκέπτες, πρέπει να έχετε μια αποτελεσματική διαδικασία. Δεν μπορεί μόλις συμβεί…πρέπει να το προγραμματίσεις!

Ακολουθούν επτά βήματα για τη δομή της παρακολούθησής σας:

  1. Προσδιορίστε τον «σωστό» αριθμό σημείων επαφής.

Λέω „σωστά“ γιατί δεν είναι ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους. Θα υπάρχουν διαφορετικές εκκλησίες που έχουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης με τον αριθμό των φορών που προσεγγίζετε έναν επισκέπτη. ορίζω α σημείο επαφής όπως κάθε μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με έναν επισκέπτη. Η διαδικασία επισκέπτη για πρώτη φορά το πρώτο τους Σαββατοκύριακο είναι ένα (ή μια σειρά) σημείων επαφής. Κάθε γράμμα ή email που στέλνετε, κάθε τηλεφώνημα που κάνετε, κάθε παρακολούθηση μετά από εβδομάδες είναι ένα σημείο επαφής. Εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο στη χαρτογράφηση του ταξιδιού του επισκέπτη σας, θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαδικασία παρακολούθησης σαφής στην ομάδα σας.

  1. Εφαρμογή α θέση και ένα επεξεργάζομαι, διαδικασία για τη λήψη πληροφοριών.

Δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους καλεσμένους εάν δεν έχετε πληροφορίες για να συνεχίσετε. Γι‘ αυτό χρειάζεστε ένα εμφανές μέρος για να γνωστοποιηθούν οι επισκέπτες (συνιστώ ανεπιφύλακτα α Σκηνή φιλοξενουμένων για πρώτη φορά), και έναν απλό τρόπο συλλογής πληροφοριών. Αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιούμε ένα κάρτα πληροφοριών σε ορισμένες από τις πανεπιστημιουπόλεις μας, αλλά μεταβαίνουμε σε iPad και ψηφιακή εισαγωγή δεδομένων. Πειραματιστήκαμε επίσης με την αποστολή μηνυμάτων σε πληροφορίες, τη σάρωση κωδικών QR και άλλα. Το θέμα δεν είναι απαραίτητα τι το κάνεις, είναι ότι κάνεις. Και ότι οι FTG σας καταλαβαίνουν ότι η διαδικασία είναι προς όφελός τους, όχι δικό σας.

  1. Ρίξτε όλες τις πληροφορίες για τους νεοφερμένους στο ίδιο δοχείο.

Ίσως έχετε κάποιους FTG που σταματούν στη σκηνή σας, κάποιους που κάνουν γνωστούς όταν ελέγχουν τα παιδιά τους και λίγους πολύτιμους που μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται όταν φτάνουν σε ένα μικρότερο περιβάλλον μαθητών. Όποια και αν είναι η διαδικασία πρόσληψης, βεβαιωθείτε ότι όλα πηγαίνουν στην ίδια βάση δεδομένων ή υπολογιστικό φύλλο για μια τυπική παρακολούθηση. Η λήψη μιας επαφής από μια εκκλησία που μόλις επισκεφτήκατε είναι εκτιμωμένος. Λαμβάνετε τέσσερις επαφές από τέσσερις διαφορετικούς ηγέτες υπουργείου που ζουν σε ένα σιλό; Λοιπόν, αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό.

  1. Έχετε μια ασφαλή και αλάνθαστη μέθοδο παρακολούθησης.

Φτάνουμε στην προσωπική επαφή σε λίγο, αλλά ας αναγνωρίσουμε ότι οι προσωπικές πινελιές μερικές φορές καταρρέουν και καίγονται εάν το άτομο ξεχάσει να παραδίδω την προσωπική πινελιά. Γι‘ αυτό, κάποια στιγμή μετά την υπηρεσία του Σαββατοκύριακου (και όχι αργότερα από το απόγευμα της Δευτέρας), χρειάζεστε ένα τυπικό σημείο επαφής «ευχαριστώ για την παρουσία σας» της λέβητα που να πηγαίνει έξω σε κάθε επισκέπτη που την πρώτη φορά. Αυτό μπορεί να είναι ένα κείμενο, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μια επιστολή σαλιγκαριού, αλλά προσθέτοντας αυτό το ένα τυποποιημένο βήμα θα διασφαλίσετε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

  1. Έχετε μια προσωπική επαφή.

Σε κάποιο σημείο της διαδικασίας, ο καλεσμένος σας πρέπει να αισθάνεται ότι δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο στο πλήθος. ΕΝΑ προσωπικός τηλεφώνημα από μέλος του προσωπικού, α χειρόγραφη κάρτα ή ακόμα και ένα γρήγορο κείμενο που χρησιμοποιεί το όνομά τους θα σημαίνει πολλά για αυτούς. Μου? Επιλέγω ένα τηλεφώνημα κάθε φορά (δείτε αυτήν την ανάρτηση για λεπτομέρειες). Και αν λάβετε ένα φωνητικό ταχυδρομείο κατά την πρώτη προσπάθεια (το οποίο θα το κάνετε, στο 80% των περιπτώσεων), αφήστε ένα μήνυμα και ενημερώστε τους ότι θα καλέσετε την επόμενη μέρα την ίδια ώρα. Από την εμπειρία μου, διαπιστώνω ότι στον δεύτερο γύρο, παίρνω 80% απάντηση τιμή. Καθόλου κακή απόδοση επένδυσης!

  1. Δώστε τους ένα ξεκάθαρο επόμενο βήμα.

Ίσως είναι ένα μάθημα νεοφερμένων, ή πίτσα με τον πάστορα, ή μια εκδήλωση σύνδεσης μικρής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο προσφέρετε στο περιβάλλον σας. Μην υποθέτετε ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στη συνέχεια…πες τους. Ενθαρρύνετέ τους να μπουν στη διαδικασία που έχετε δημιουργήσει για αυτούς. Και παρεμπιπτόντως, αν δεν έχετε δημιουργήσει ένα επόμενο βήμα, τώρα είναι η ώρα!

  1. Παρακολούθηση μετά την παρακολούθηση.

Μην υποθέτετε ότι όλοι θα εμπλακούν τη στιγμή που έχετε συνταγογραφήσει. Η ζωή συμβαίνει, οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι και οι καλές τους προθέσεις ξεχνιούνται. Βρείτε λοιπόν την καλύτερη στιγμή για να επιστρέψετε… δύο εβδομάδες αργότερα, δύο μήνες αργότερα… ό,τι λειτουργεί καλύτερα στο περιβάλλον σας. Και περάστε από την προσπάθεια να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν έκανε ένα βήμα. Τίποτα δεν κραυγάζει «απρόσωπο» από το να ζητάς από έναν νεοφερμένο να παρακολουθήσει ένα μάθημα νεοφερμένων που είχε ήδη παρακολουθήσει ένα χρόνο νωρίτερα… λίγο πριν γίνει μέλος και αρχίσει να ηγείται μιας μικρής ομάδας. (Ναι.)

Τι είναι τα δικα σου δοκιμασμένες και αληθινές μεθόδους παρακολούθησης με τους πρώτους;

Αυτή η ανάρτηση εμφανίστηκε αρχικά στο dfranks.com.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2022


Ο Ντάνι Φρανκς είναι ο πάστορας των Υπηρεσιών Επισκεπτών στο The Summit Church στο Durham της Βόρειας Καρολίνας και συγγραφέας του People Are the Mission: How Churches Can Welcome Guests Without Compromising the Gospel. Διαβάστε περισσότερα από τον Danny στο www.dfranks.com
Περισσότερα από τον Danny

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar