Το SBC πρέπει να είναι γνωστό για την αγάπη, τις σταθερές πεποιθήσεις, λέει ο Barber

0
Το SBC πρέπει να είναι γνωστό για την αγάπη, τις σταθερές πεποιθήσεις, λέει ο Barber
Μπαρτ Μπάρμπερ
Ο Πρόεδρος του SBC Bart Barber κηρύττει στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του SBC στις 19 Σεπτεμβρίου στο Νάσβιλ. (Baptist Press/Brandon Porter)

NASHVILLE (BP) – Οι Νότιοι Βαπτιστές πρέπει να υποστηρίζουν και να υποστηρίζουν τη Γραφική αλήθεια διατηρώντας παράλληλα την αγάπη και τη συνεργασία, είπε ο Πρόεδρος του Southern Baptist Convention Bart Barber μιλώντας στο SBC Εκτελεστική Επιτροπή 19 Σεπτεμβρίου στο Νάσβιλ.

«Είσαι εξίσου υπερασπιστής της αλήθειας όταν επιχειρηματολογείς για συνεργασία, όσο και υπερασπιστής της αλήθειας όταν υποστηρίζεις την (Γραφική) αγνότητα», είπε ο Μπάρμπερ στην ΕΚ καθώς συγκαλούσε για την φθινοπωρινή της σύνοδο στις 19 Σεπτεμβρίου- 20.

Τόσο το Β‘ Ιωάννη όσο και το Γ‘ Ιωάννη ήταν τα κύρια κείμενά του, εστιάζοντας στην κλήση προς τη Γραφική αλήθεια στη δεύτερη επιστολή και στην έκκληση για αγάπη και συνεργασία στην τρίτη.

«Και θέλω ο Θεός να μας κάνει μια οικογένεια εκκλησιών που ξέρουν πώς να έχουν σταθερές πεποιθήσεις για την αλήθεια της Γραφής, ενώ νιώθουν την υποχρέωση να φέρουν σε όλους όσοι μπορούμε όσοι συμφωνούν με τα δικά μας δήλωση πίστης και με το κίνημά μας να πάμε και να φτάσουμε στον κόσμο με τα Καλά Νέα του Ιησού Χριστού, για να φέρουμε όλους όσοι μπορούμε σε αυτό το ταξίδι», είπε, «έτσι ώστε μαζί να εκπληρώσουμε την εντολή και των δύο αυτών βιβλίων».

Ο Barber αφιέρωσε χρόνο για να ανακοινώσει το θέμα και τη Γραφή για την Ετήσια Συνάντηση του SBC 2023 που ορίστηκε για τις 13-14 Ιουνίου στη Νέα Ορλεάνη. «Υπηρεσία στον Κύριο, Υπηρέτηση άλλων», θα είναι το θέμα, που υποστηρίζεται από 2 Κορινθίους 4:5.

«Ήθελα να έχω ένα θέμα που πραγματικά να ενώνει ποιοι είμαστε ως Νότιοι Βαπτιστές», είπε. «Και το άλλο πράγμα που μου αρέσει σε αυτό το θέμα είναι ότι αν κάποια κοινότητα έχει δει πώς είναι οι Νότιοι Βαπτιστές, που υπηρετούν άλλους ανθρώπους στο όνομα του Ιησού, αυτή είναι η Νέα Ορλεάνη», είπε, αναφερόμενος στις προσπάθειες ανοικοδόμησης των Νότιων Βαπτιστών μετά την καταστροφή του Ο τυφώνας Κατρίνα το 2005 και σε επόμενες καταστροφές.

Στην πρώτη του προεδρική ομιλία μετά την εκλογή του τον Ιούνιο, ο αγρότης βοοειδών της υπαίθρου και πάστορας πλήρους απασχόλησης της First Baptist Church of Farmersville του Τέξας, είπε στην EC ότι ανακάλυψε το κρέας του μηνύματός του ενώ βρισκόταν σε ένα ταξίδι αποστολής για να εκπαιδεύσει ποιμένες στη Σενεγάλη.

«Αυτό που συνέβη εκείνη τη στιγμή στη Σενεγάλη σε εκείνο το μικρό σπίτι από λάσπη με αυτούς τους δασκάλους, είναι ότι βρήκα τη Συνέλευση των Νότιων Βαπτιστών στη Βίβλο», είπε. «Ζούμε σε αυτή τη ρωγμή εδώ των σελίδων μεταξύ 2 John και 3 John.

«Είναι καλό και σωστό να επαγρυπνούμε έναντι της δογματικής απόκλισης. Είναι καλό και σωστό να είμαστε σε επιφυλακή από εκείνους που θα έκαναν κακό εν μέσω της παρέας του καλού.

«Είναι καλό και σωστό να προσέχουμε για σεξουαλικά αρπακτικά που θα έρθουν στα ποίμνιά μας και θα καταστρέψουν τις καρδιές και τα σώματα και τις ζωές των πολύτιμων παιδιών του Θεού. …

«Είναι καλό και σωστό για εμάς να προσέχουμε ανθρώπους που οδηγούνται όχι από την αλήθεια του Λόγου του Θεού, αλλά από την ευκολία της στιγμής, οι οποίοι οδηγούνται όχι από τον λανθασμένο Λόγο της Γραφής, αλλά από τις φευγαλέες απόψεις της ημέρας.“

Περιέγραψε και τις δύο επιστολές ως γραμμένες για την υπεράσπιση της αλήθειας, μια επικεντρωμένη στην υποστήριξη μόνο των οπαδών του Λόγου του Θεού. ο άλλος εξυμνώντας την πιστή αγάπη της εκκλησίας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar