Σε «καλούν» να είσαι ελεύθερος; Ο Sean McDowell μοιράζεται τι λέει η Βίβλος

0
Σε «καλούν» να είσαι ελεύθερος;  Ο Sean McDowell μοιράζεται τι λέει η Βίβλος
Sean Mcdowell
Σύνθετη εικόνα. Στιγμιότυπα από το YouTube / @Dr. Sean McDowell

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είχατε το «δώρο της αγαμίας»; Σε ένα πρόσφατο βίντεο, ο συγγραφέας και καθηγητής Δρ. Sean McDowell εξηγεί πώς οι Χριστιανοί μπορούν να γνωρίζουν εάν ο Θεός τους «κάλεσε» να είναι ελεύθεροι ή όχι.

«Πώς ξέρεις ότι καλείσαι να είσαι single;» ρώτησε ο Σον ΜακΝτάουελ. «Εδώ είναι μια απάντηση που ίσως δεν περίμενες».

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Sean McDowell: Η Γραφή είναι πολύ σαφής σχετικά με το σχέδιο του Θεού για τη σεξουαλικότητα

Sean McDowell: Το δώρο σου είναι εκεί που είσαι τώρα

Η ιδέα του να έχεις ένα συγκεκριμένο «δώρο» από τον Θεό είτε να είσαι ελεύθερος είτε παντρεμένος προέρχεται από 1 Κορινθίους 7όπου το Απόστολος Παύλος συζητά την αγαμία και γάμος. Στους στίχους 7 και 8, λέει, «Μακάρι να ήσασταν όλοι όπως είμαι εγώ. Αλλά ο καθένας από εσάς έχει το δικό του δώρο από τον Θεό. ο ένας έχει αυτό το χάρισμα, ο άλλος εκείνο. Τώρα στους ανύπαντρους και στις χήρες λέω: καλό είναι να μείνουν ανύπαντρες, όπως κι εγώ».

Εξαιτίας αυτού του αποσπάσματος, μερικοί άνθρωποι έχουν την ιδέα ότι ο Θεός χαρίζει είτε το δώρο του γάμου είτε το δώρο της αγαμίας στους οπαδούς του και ότι οι πιστοί πρέπει να ζουν με οποιοδήποτε από τα δώρα που τους έχει αναθέσει ο Θεός.

Αυτή η άποψη, ωστόσο, δεν είναι αυτή που υποστηρίζει ο Sean McDowell. Ο McDowell, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πρόγραμμα Christian Apologetics στη Θεολογική Σχολή Talbot στο Πανεπιστήμιο Biola, είπε: «Αν είσαι ελεύθερος, καλείσαι να είσαι ελεύθερος. Αν είσαι παντρεμένος, καλείσαι να παντρευτείς. Δεν νομίζω ότι η Βίβλος διδάσκει ότι ο Θεός έχει μια μοναδική έκκληση για εμάς να είμαστε ελεύθεροι ή να παντρευτούμε».

Δεν χρειάζεται να προσδιορίσουμε ποιο κάλεσμα είναι στη ζωή μας πριν αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι μια σχέση, λέει ο McDowell. «Δεν το βρίσκω αυτό στις Γραφές. Αντίθετα, ως χριστιανοί και άνθρωποι, μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε ελεύθεροι ή να επιλέξουμε να είμαστε παντρεμένοι. Και τα δύο είναι δώρα για το σώμα του Χριστού. Το πραγματικό ερώτημα είναι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκομαι, μπορώ να είμαι ικανοποιημένος; Και μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το κράτος ως δώρο για την εκκλησία;»

Ο συγγραφέας, καθηγητής και ομιλητής Δρ. Κρίστοφερ Γιουάν, συμμερίζεται την οπτική του McDowell. Σε μια συνέντευξη του 2020 με τους ChurchLeaders, ο Yuan εξήγησε γιατί η άποψή του διαμορφώνει την πεποίθησή του ότι η λέξη «αγαμία» δεν είναι χρήσιμη.

«Δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη λέξη «αγαμία», είπε ο Γιουάν, «επειδή συνδέεται με μια δια βίου, επιλεγμένη επάγγελμα, και απλά δεν το βρίσκω αυτό στη Γραφή…αλλά η αγαμία είναι, και θέλω να πω στους ανθρώπους, «Μην σχεδιάζεις το μέλλον σου». Καλείσαι να είσαι ελεύθερος σήμερα, αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να φέρει το αύριο».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar