Πώς ο Phil Wickham πήγε από το „Lifestyle Christianity“ στο „So Much Joy and Excitement“

0
Πώς ο Phil Wickham πήγε από το „Lifestyle Christianity“ στο „So Much Joy and Excitement“
Φιλ Γουίκαμ
Στιγμιότυπο από το YouTube / @Phil Wickham

Τραγουδοποιός και αρχηγός λατρείας Ο Phil Wickham λέει ότι έχει προχωρήσει βαθύτερα στη σχέση του με τον Θεό μέσω της προσευχής αφού αμφισβητήθηκε από την πίστη των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από τη μουσική του. Πριν από αυτή την αλλαγή, ο Wickham είχε πέσει σε αυτό που αποκαλεί «χριστιανισμό του τρόπου ζωής».

«Μεγάλωσα σε ένα χριστιανικό σπίτι, οπότε η προσευχή ήταν πάντα μέρος αυτού που κάναμε», είπε ο Wickham σε ένα συνέντευξη στην The Christian Post. «Πάντα πίστευα στη δύναμή του και στην ομορφιά του και των κοινοτήτων που συνενώνονται». Ο Wickham δεν είπε ότι είχε απομακρυνθεί από την πίστη του, αλλά ότι κατά κάποιο τρόπο περνούσε από τις κινήσεις πριν από ορισμένα γεγονότα τον αναγκάσουν να επαναξιολογήσει την πνευματική του πορεία.

Ο Φιλ Γουίκχαμ κάνει την προσευχή «Go-to» του

Phil Wickham, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2006, είναι γνωστό για τραγούδια όπως τα „This Is Amazing Grace“ και „Living Hope“. Λέει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτός και άλλοι επικεφαλής του υπουργείου αναγκάστηκαν να αξιολογήσουν πώς να χάσουν «το χνούδι» και να ακολουθήσουν τον Ιησού με πιο συγκεντρωμένο τρόπο. Το 2020, ο Wickham κυκλοφόρησε το σινγκλ, „Battle Belongs“, και είπε ότι, μετά την κυκλοφορία, πολλοί άνθρωποι έγραψαν για να του πουν ότι το τραγούδι τους έδωσε λόγια να προσευχηθούν στα βάσανά τους όταν δεν ήξεραν τι να προσευχηθούν.

Η χορωδία του «Battle Belongs» λέει:

Οπότε όταν παλέψω, θα παλέψω στα γόνατα
Με τα χέρια σηκωμένα ψηλά
Ω Θεέ, η μάχη ανήκει σε Σένα
Και κάθε φόβο τον έβαλα στα πόδια Σου
Θα τραγουδήσω όλη τη νύχτα
Ω Θεέ, η μάχη ανήκει σε Σένα

«Απλώς με συγκινούσε και αύξανε την πίστη μου», είπε ο Wickham ακούγοντας τις ιστορίες άλλων ανθρώπων. «Αυτό το ένιωσα βαθιά Άγιο πνεύμα πράγμα μέσα μου που μεγάλωνε καθώς ήμουν στο δωμάτιο με τους ανθρώπους. Η πίστη τους ήταν όμορφο να δεις».

Αλλά ο Wickham ένιωθε έλλειψη στη ζωή του καθώς έβλεπε την πίστη των άλλων. «Είμαι αυτός που τραγουδά αυτό το τραγούδι και είμαι ο καταλύτης… αλλά είναι αλήθεια για τη ζωή μου;» αναρωτήθηκε. Δεν ήταν σίγουρος ότι αυτό που περιέγραφε το τραγούδι ήταν το «προηγούμενο βιβλίο» του όταν η ζωή γινόταν δύσκολη.

«Απλώς με προκάλεσαν», είπε, «να πιστέψω πραγματικά στην προσευχή και με προκάλεσαν να είναι ο αγαπημένος μου στα μεγάλα και στα μικρά πράγματα». Ο Wickham αποφάσισε να στραφεί στη Γραφή και να μελετήσει πώς προσεύχονταν οι οπαδοί του Θεού στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ήταν ότι ο Wickham κατέληξε να δημιουργήσει μια λατρεία που ονομάζεται, „Στα γόνατά μας: 40 ημέρες για να ζήσουμε με τόλμη στην προσευχή.» Η διαδικασία της μελέτης της προσευχής στη Βίβλο «άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου», είπε, και συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τη χαρά της γνώσης του Θεού.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar