Ο Barber και ο Keahbone συζητούν το ψήφισμα που ασχολείται με τους ιθαγενείς λαούς

0
Ο Barber και ο Keahbone συζητούν το ψήφισμα που ασχολείται με τους ιθαγενείς λαούς
Οι Mike Keahbone (αριστερά), Bart Barber (κέντρο) και Todd Fischer τιμήθηκαν από τους ηγέτες του στρατοπέδου Indian Falls Creek στην Ada της Οκλαχόμα. (φωτογραφία Twitter) Ευγενική προσφορά του Baptist Press.

ADA, Okla (BP) – Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Twitter Space τη Δευτέρα το βράδυ (1 Αυγούστου), ο Πρόεδρος του SBC Μπαρτ Μπάρμπερ και Ιθαγενής Αμερικανός πάστορας Mike Keahbone συζήτησαν την έκδοση του Ψηφίσματος 4, το οποίο αποδοκίμαζε την αναγκαστική αφομοίωση και προσηλυτισμό των ιθαγενών λαών.

Ο Barber υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφίσεων 2022, ενώ Keahboneπάστορας της First Baptist Church Lawton, Okla., βοήθησε στη σύνταξη του ψηφίσματος με τίτλο «Σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία, την αναγκαστική μετατροπή και την ερευνητική έκθεση πρωτοβουλίας για το ομοσπονδιακό ινδικό οικοτροφείο», ως μέρος της εργασίας του με την Επιτροπή.

Οι δυο τους ηχογράφησαν την παρουσίαση κατά την επίσκεψή τους στο Indian Falls Creek Camp στην Ada της Okla. Αργότερα το βράδυ της Δευτέρας παρουσίασαν το ψήφισμα κατά τη διάρκεια της βραδινής συνεδρίας της Δευτέρας.

Ο Barber είναι ο πρώτος Πρόεδρος του SBC που παρευρέθηκε στο Indian Falls Creek Camp, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χριστιανών ιθαγενών Αμερικανών πιστών στον κόσμο. Φέτος συμπληρώνονται τα 75ου επέτειος. Περίπου 1.400 μαθητές παρακολουθούν φέτος την κατασκήνωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Blalock, Keahbone To Head Abuse Response Task Force Implementation

Άνοιξε τη συνομιλία του Twitter Space μιλώντας για τον σημαντικό ρόλο SBC αναλύσεις παίζουν.

«Τα ψηφίσματα δίνουν στο αγγελιαφόρο όργανο της Νότιας Βαπτιστικής Συνέλευσης την ευκαιρία να μιλήσει για θέματα που πιστεύουν ότι είναι σημαντικά, θέματα που είναι κεντρικά για το ποιοι είμαστε ως Βαπτιστές και ζητήματα που διαμορφώνουν την κατεύθυνση των υπουργείων μας», είπε ο Barber.

Ο Μπάρμπερ είπε ότι σχεδιάζει να φιλοξενήσει μια συνομιλία στο Twitter Space, όπου θα μιλήσει για καθένα από τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης στο Anaheim.

Ο Μπάρμπερ είπε ότι το ψήφισμα γράφτηκε ως απάντηση σε α πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε ομοσπονδιακή έκθεση που τεκμηριώνει την αναγκαστική αφομοίωση και μεταστροφή των Ιθαγενών Αμερικανών, των Ιθαγενών της Αλάσκας και των Ιθαγενών της Χαβάης στις ΗΠΑ μεταξύ 1819 και 1969.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι ιθαγενείς λαοί στοχοποιήθηκαν ειδικά με αυτές τις προσπάθειες αναγκαστικής μεταστροφής και αφομοίωσης προκειμένου να απομακρύνονται συστηματικά από τις πατρίδες τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο πάστορας του SBC χρησιμοποιεί ψήφισμα των ιθαγενών Αμερικανών για Υπουργό σε Επιζώντες Αναγκαστικής Μετατροπής

Πολλές από τις προσπάθειες έγιναν με τη μορφή υποχρεωτικών οικοτροφείων για Ντόπιος παιδιά, τα οποία διοικούνταν με τη βοήθεια διαφόρων χριστιανικών δογμάτων. Οι νότιοι Βαπτιστές δεν αναφέρονται ειδικά μεταξύ των δογμάτων στην έκθεση.

Η απομόνωση και οι καταχρηστικές τακτικές χρησιμοποιήθηκαν από τα οικοτροφεία για να προσπαθήσουν να αναγκάσουν τα ιθαγενή παιδιά να απορρίψουν την κληρονομιά τους και αντ‘ αυτού να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Περίπου το 75 τοις εκατό των οικοτροφείων που αναφέρονται στην έκθεση βρίσκονταν στην Όκλα.

Το ψήφισμα απορρίπτει κάθε είδους αναγκαστική μεταστροφή ή αφομοίωση των ιθαγενών λαών ως αντίθετη προς τις πεποιθήσεις των Νότιων Βαπτιστών σχετικά με τη Μεγάλη Επιτροπή, τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία της ψυχής.

«Αυτό το ψήφισμα λέει κάτι για τις πεποιθήσεις μας στη ιεραποστολή, τη θρησκευτική μας Ελευθερία και τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο με ανθρώπους που χρειάζονται να ακούσουν το Ευαγγέλιο», είπε ο Μπάρμπερ.

Η Jennifer Barnett είναι στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Indian Falls Creek και μαζί με τον Barber και τον Keahbone στην αρχή της συζήτησης.

Εξήγησε τι σήμαινε η ψήφιση του ψηφίσματος για αυτήν και όλους τους γηγενείς λαούς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar