Ο Al Mohler υπονοεί ότι οι Χριστιανοί που δεν ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνοι είναι «άπιστοι». Συναντήθηκε με μείγμα επαίνων, κριτικής

0
Ο Al Mohler υπονοεί ότι οι Χριστιανοί που δεν ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνοι είναι «άπιστοι».  Συναντήθηκε με μείγμα επαίνων, κριτικής
αλ Μολέρ
Screengrab μέσω Twitter @RightWingWatch

Ο Άλμπερτ Μόλερ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σκόνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τα σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη σύνοδο κορυφής «Προσευχήσου, Ψήφισε, Στάσου» άρχισαν να κυκλοφορούν στο Twitter. Στις παρατηρήσεις του, ο Mohler φαινόταν να υπονοεί ότι οι χριστιανοί που απέχουν από την ψήφο ή που ψηφίζουν υποψηφίους των Δημοκρατικών είναι «άπιστοι».

Καθώς ο Mohler υπηρετεί ως πρόεδρος του Southern Baptist Theological Seminary, συντάκτης της στήλης Opinions των περιοδικών WORLD, και έχει μια αρκετά μεγάλη προσωπική πλατφόρμα με πολλά podcast, είναι μια προσωπικότητα με επιρροή όχι μόνο στο Southern Baptist Convention αλλά και σε ευρύτερους αμερικανικούς ευαγγελικούς κύκλους.

«Κάθε μία εκλογή έχει σημασία», είπε ο Μόχλερ στη σύνοδο κορυφής, η οποία οργανώθηκε από το Family Research Council και πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην Ατλάντα της Τζόρτζια. «Όμως κάθε μία εκλογή ακολουθείται από την επόμενη. Και η πίστη τώρα είναι απολύτως απαραίτητη, και, ειλικρινά, δεδομένης της προσωρινότητας της ζωής, πρέπει να δώσουμε πρωταρχική προσοχή στην πίστη αυτή τη στιγμή».

Ο Mohler συνέχισε, «2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει ότι οι ψήφοι έχουν σημασία. Και έχουμε ευθύνη να βεβαιωθούμε ότι οι Χριστιανοί κατανοούν τη διαχείριση της ψήφου, που σημαίνει την μαθητεία της ψήφου, που σημαίνει το επείγον της ψήφου, τον θησαυρό της ψήφου».

„Και [Christians] πρέπει να καταλάβουν ότι στο βαθμό που δεν ψηφίζουν ή ψηφίζουν λάθος, είναι άπιστοι», είπε ο Μόλερ. «Επειδή η ψήφος είναι μια ισχυρή διαχείριση».

Η εκδήλωση όπου ο Mohler έκανε τις παρατηρήσεις του περιλάμβανε μια σειρά ομιλητών που περιελάμβαναν μια σειρά από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς και προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων Ρον Ντε Σάντης, Μπεν Κάρσον, Τζος Χάουλι, Μάικ ΧάκαμπιΜιτς ΜακΚόνελ και Allie Beth Stuckey.

Οι δηλώσεις του Μόλερ προκάλεσαν επαίνους και επικρίσεις, καθώς πολλοί τον θεώρησαν ότι υπονοούσε ότι η ψήφος των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων είναι ο μόνος τρόπος για να είναι πιστοί οι Χριστιανοί στην ψήφο τους.

«Δεν μπορείτε να ψηφίσετε υπέρ της νόμιμης άμβλωσης ή του νόμιμου ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων για παιδιά χωρίς να διακυβεύονται οι βασικές αρχές της χριστιανικής πίστης», είπε η Άλι Μπεθ Στάκι. «Αυτό είναι προφανές και όχι αμφιλεγόμενο».

«Ψηφοφορία λανθασμένα = τιμά τις πολιτικές ορέξεις έναντι των βιβλικών αρχών», είπε ο ιεραπόστολος Χαβιέ Τσάβες. «Ο Δρ. Ο Mohler το κατάλαβε σωστά! Δεν θα ψηφίσει ΚΑΝΕΝΑ κόμμα που υπερασπίζεται, χρηματοδοτεί και επιβραβεύει τις αμβλώσεις».

«Συμφωνώ απόλυτα με τον @albertmohler! Μην ξεγελιέστε από το SBC που ξύπνησε που είναι τρελοί και ισχυρίζονται ότι ο Mohler λέει ότι πρέπει να ψηφίσετε Ρεπουμπλικανό», είπε ο πάστορας του Τέξας. Τομ Μπακ. «Δεν είναι αυτό που είπε! Αυτό για το οποίο είναι αναστατωμένοι είναι ότι τα λόγια του Μόλερ δεν δίνουν κάλυψη για να ψηφίσουν έναν Δημοκρατικό».

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η απόκτηση περιεχομένου Al Mohler από τον εκδότη δημιουργεί σκόνη κοινωνικής δικτύωσης

Αντίθετα, άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar