Ο πάστορας Ντέιβιντ Πλατ προειδοποιεί ότι μόνο η κόλαση περιμένει τους απρόσιτους: «Αθώοι άνθρωποι δεν υπάρχουν»

0
Ο πάστορας Ντέιβιντ Πλατ προειδοποιεί ότι μόνο η κόλαση περιμένει τους απρόσιτους: «Αθώοι άνθρωποι δεν υπάρχουν»
Ντέιβιντ Πλατ
Πίστωση εικόνας: λήψη οθόνης YouTube

Αθώοι άνθρωποι σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακούσει ποτέ το μήνυμα του Ευαγγελίου, δεν θα πάνε στον παράδεισο, λέει ο πάστορας Ντέιβιντ Πλατ, που είναι σκεπτόμενος στις αποστολές. Αυτό συμβαίνει γιατί «αθώοι» άνθρωποι «δεν υπάρχουν».

Σε μήνυμα με τίτλο «Φτάστε τον Απρόσιτο», είπε πρόσφατα ο Πλατ στην ομάδα νέων ενηλίκων στο Κοινοτική Εκκλησία υδατογραφήματος στο Ντάλας ότι το να μην έχεις την ευκαιρία να ακούσεις για τον Ιησού δεν είναι «κάποιο είδος μετάβασης στον παράδεισο». Προέτρεψε τους ακροατές να μην καθίσουν πίσω και να «σπαταλήσετε τη ζωή σας» κυνηγώντας «μια άνετη χριστιανική περιστροφή στο αμερικανικό όνειρο» όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι παραμένουν απρόσιτοι.

Ο Ντέιβιντ Πλατ, 44 ετών, είναι πάστορας της Βιβλικής Εκκλησίας McLean κοντά στην Ουάσιγκτον, DC, και συγγραφέας του Radical: Παίρνοντας πίσω την πίστη σου από το αμερικανικό όνειρο. Από το 2014 έως το 2018, υπηρέτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Αποστολών του Southern Baptist Convention.

Πάστορας Ντέιβιντ Πλατ: Είμαστε όλοι «καταδικασμένοι επειδή απορρίπτουμε τον Θεό»

Ο Πλατ, ο οποίος ρωτάται συχνά για τα αιώνια πεπρωμένα ανθρώπων που δεν έχουν φτάσει, λέει, αν και «δεν είναι υπόλογοι για όσα δεν έχουν ακούσει», αυτό «δεν σημαίνει ότι πάνε στον παράδεισο». Ο λόγος? «Είναι καταδικασμένοι επειδή απέρριψαν τον Θεό που τους έχει φανεί ξεκάθαρα».

«Είναι καταδικασμένοι επειδή απέρριψαν τον Θεό που τους έχει φανεί ξεκάθαρα».

Μερικοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι επειδή ο Θεός είναι στοργικός και φιλεύσπλαχνος, απλώς θα αφήσει τους ανθρώπους στον παράδεισο αν δεν έχουν ακούσει για τον Ιησού, λέει ο πάστορας. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι το να μοιραζόμαστε το Ευαγγέλιο με ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση είναι «το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε» γι‘ αυτούς. «Αν δεν έχουν ακούσει το Ευαγγέλιο και αυτό είναι κάποιο είδος μετάβασης στον παράδεισο», λέει ο Πλατ, τότε το να φέρουν τα καλά νέα θα σήμαινε «τώρα υπάρχει μια ευκαιρία [they] μπορεί να πάει στην κόλαση». Έτσι, «θα έλεγαν: «Κράτα το για τον εαυτό σου!»».

Ρωμαίους 3:19-20 καθιστά σαφές, λέει ο Πλατ, ότι «ανεξάρτητα από το αν κάποιος έχει ακούσει ή όχι το Ευαγγέλιο, όλοι οι άνθρωποι στέκονται ένοχοι ενώπιον του Θεού και της αμαρτίας και αξίζουν αιώνιο χωρισμό από αυτόν». Τα καλά νέα είναι η δήλωση του Παύλου ότι «η δικαιοσύνη από τον Θεό έρχεται μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό για όλους όσους πιστεύουν».

Γιατί είναι τόσο ζωτικής σημασίας να φτάσετε στο απρόσιτο

Στο μήνυμά του, ο Πλατ εκφράζει την απογοήτευσή του για το γιατί τόσο λίγες εκκλησίες και χριστιανοί των ΗΠΑ μιλούν για τα 3 δισεκατομμύρια απρόσιτους ανθρώπους του κόσμου. Οι μόνες απαντήσεις που μπορεί να καταλάβει, λέει, είναι είτε δεν συνειδητοποιούμε ότι ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος είτε πιστεύουμε ότι ο Θεός θα τους αφήσει στον παράδεισο.

Δεν υπάρχει «μεγαλύτερη αδικία», λέει ο Πλατ, από δισεκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την αιωνιότητα στην κόλαση «ενώ όλοι οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να πάνε σε έναν αιώνιο παράδεισο κάθονται πίσω και κάνουν ελάχιστα έως τίποτα». Ο πάστορας προτρέπει τους Χριστιανούς να δώσουν προτεραιότητα στις αποστολές και την προσέγγιση με τον χρόνο και τα χρήματά τους.

Μόνο το ένα τοις εκατό των εκκλησιαστικών δαπανών των ΗΠΑ αφιερώνεται σε αποστολές στο εξωτερικό, λέει. Αντίθετα, ο κύριος όγκος του προϋπολογισμού των εκκλησιών πηγαίνει στο να «κάνουμε τον εαυτό μας πιο άνετο [own] εκκλησίες και διακονίες».

Ο Πλατ λέει στους νεαρούς ενήλικες ότι ο Ιησούς τους έχει βάλει «σε έναν χρόνο και έναν τόπο όπου υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για να μεταδώσουν τα καλύτερα νέα στον κόσμο στους ανθρώπους στον κόσμο από ποτέ». Ο Θεός μας δημιούργησε «για πολύ περισσότερα» από το να επιδιώκουμε κοσμικούς στόχους, λέει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar