Ο Ντόναλντ Τραμπ ασπάζεται ανοιχτά το QAnon, λένε οι επικριτές, που αναφέρουν «κατάσταση που μοιάζει με τον Μεσσία», «βαθιά παράξενες» χειρονομίες

1
Ο Ντόναλντ Τραμπ ασπάζεται ανοιχτά το QAnon, λένε οι επικριτές, που αναφέρουν «κατάσταση που μοιάζει με τον Μεσσία», «βαθιά παράξενες» χειρονομίες
ράλι του Οχάιο
Σύνθετη εικόνα. Στιγμιότυπο από το Twitter / @atrupar

Η χρήση συγκεκριμένων χειρονομιών και μουσικής σε πρόσφατες πολιτικές συγκεντρώσεις των Ρεπουμπλικανών, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης συγκέντρωσης στο Οχάιο όπου εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί ανησυχίες και ανησυχίες. Τα βίντεο κλιπ από τα γεγονότα ονομάζονται τα πάντα, από ανατριχιαστικά και παράξενα έως ναζιστικά και υποστηρικτικά QAnon.

Doug Mastrianoένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κυβερνήτης στην Πενσυλβάνια, είπε στους παρευρισκόμενους σε μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο να «βάλουν το δεξί σας χέρι στον αέρα» καθώς εκείνος προσευχήθηκε για την Αμερική «να έχει μια νέα γέννηση της ελευθερίας». Αν και κάποιοι διαδικτυακοί σχολιαστές χαρακτηρίζουν τα σηκωμένα χέρια ως χαιρετισμό ναζιστικού τύπου, άλλοι επισημαίνουν ότι είναι μια κοινή στάση προσευχής για τους Χριστιανούς.

Οι παρευρισκόμενοι στο Ράλι του Οχάιο χαιρετίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ

Σε συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου για JD VanceΡεπουμπλικανός υποψήφιος για τη Γερουσία από το Οχάιο, πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρέδωσε ένα δυσοίωνο μήνυμα για την παρακμή της Αμερικής. Ενώ έπαιζε μουσική που προφανώς ακουγόταν παρόμοια με ένα τραγούδι που συνδέεται με το QAnon, πολλοί ακροατές στο ράλι του Οχάιο σήκωσαν τα χέρια τους σε ένα χαιρετισμός με ένα δάχτυλο. Δημοσιογράφος Aaron Ruparπου δημοσίευσε στο Twitter αποσπάσματα από το ράλι, το αποκάλεσε «περίεργο και λατρευτική», προσθέτοντας «το μόνο που λείπει είναι να περνάει Kool-Aid αμέσως μετά.“

Μερικοί άνθρωποι χαρακτηρίζουν το γεγονός φασίσταςενώ άλλοι εκφράζουν ανησυχίες ότι ο Τραμπ φαινόταν «να αγκαλιάζει πληρέστερα QAnon“ Πρόσφατα. Η μουσική που συνόδευε την ομιλία του το Σάββατο έμοιαζε πολύ με το τραγούδι „Wwg1wga», που αντιπροσωπεύει το σύνθημα της θεωρίας συνωμοσίας «Όπου πάμε ένα, πάμε όλοι».

Ο χαιρετισμός με το ένα δάχτυλο μπορεί να αναφερόταν στο „ένα“ σε αυτό το σύνθημα, λένε μερικοί άνθρωποι. Άλλοι το συνδέουν με την πλατφόρμα America First του Τραμπ. Σύγχυση υπάρχει ακόμη και στο στρατόπεδο του Τραμπ σχετικά με το ακριβές νόημα του χαιρετισμού, λέει το NBC Μπεν Κόλινς. «Ό,τι κι αν είναι, είναι πολύ περίεργο και δεν το έχω ξαναδεί».

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ λέει ότι το τραγούδι, με τίτλο «Mirrors», εμφανίστηκε σε ένα βίντεο του Τραμπ στο CPAC, μια συντηρητική συγκέντρωση. «Οι ψεύτικες ειδήσεις, σε μια αξιολύπητη προσπάθεια να δημιουργήσουν διαμάχες και να διχάσουν την Αμερική, ετοιμάζουν μια άλλη συνωμοσία για ένα τραγούδι χωρίς δικαιώματα από μια δημοφιλή πλατφόρμα βιβλιοθήκης ήχου», λέει ο Taylor Budowich.

Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ «φιλόξενα» μέλη του QAnon;

Αρκετά μέσα ενημέρωσης γράφουν για την κίνηση του Τραμπ απλώς «κλείνοντας το μάτι». QAnon προς την „υποδοχή„το. Ο Τραμπ δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία του φορώντας ένα Q pin, με λεζάντα «Η καταιγίδα έρχεται». Στα τέλη Αυγούστου, δημοσίευσε ξανά —και στη συνέχεια διαγράφηκε— ένα λεγόμενο μήνυμα «q drop».

Σύμφωνα με το AP, περισσότερα από ένα τρίτο από τους λογαριασμούς που αναδημοσίευσε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social τον περασμένο μήνα προώθησαν με κάποιο τρόπο το QAnon. Οι οπαδοί του κινήματος συχνά καυχιούνται ότι αναδημοσιεύτηκαν —ή «αναληθεύτηκαν» — από τον πρώην πρόεδρο, τον οποίο πολλοί θεωρούν σωτήρια φιγούρα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar