Οι νότιοι Βαπτιστές κόβουν τους δεσμούς με την Εκκλησία που είναι φιλική προς την LGBTQ

0
Οι νότιοι Βαπτιστές κόβουν τους δεσμούς με την Εκκλησία που είναι φιλική προς την LGBTQ
ΑΡΧΕΙΟ – Σταυρός και γλυπτό της Βίβλου έξω από τα κεντρικά γραφεία του Southern Baptist Convention στο Νάσβιλ, Τεν., 24 Μαΐου 2022. Την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, το ανώτατο διοικητικό όργανο των Νότιων Βαπτιστών ψήφισε τη διακοπή των δεσμών με δύο εκκλησίες: Εκκλησία φιλική προς τους LGBTQ στη Βόρεια Καρολίνα που η ίδια είχε εγκαταλείψει το δόγμα δεκαετίες νωρίτερα και μια εκκλησία του Νιου Τζέρσεϊ που ανέφερε για «υποτιθέμενη μεροληπτική συμπεριφορά». (AP Photo/Holly Meyer, Αρχείο)

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της Νότιας Βαπτιστικής Συνέλευσης ψήφισε υπέρ έκοψε τους δεσμούς με δύο εκκλησίες την Τρίτη — αν Φιλικό προς το LGBTQ εκκλησία στη Βόρεια Καρολίνα που η ίδια είχε παραιτηθεί από το δόγμα πριν από δεκαετίες και μια εκκλησία του Νιου Τζέρσεϊ που ανέφερε για «υποτιθέμενη μεροληπτική συμπεριφορά».

Οι ψήφοι της Εκτελεστικής Επιτροπής ήρθαν στο τέλος μιας διήμερης συνεδρίασης στο Νάσβιλ του Τενεσί, παρόλο που η επιτροπή αντιμετωπίζει μια έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο εξονυχιστικός έλεγχος σε ομοσπονδιακό επίπεδο ακολουθεί μια συγκλονιστική αναφορά από έναν σύμβουλο νωρίτερα αυτό το έτος σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση σε περιβάλλοντα των νότιων βαπτιστών και την κακομεταχείριση των επιζώντων από πρώην στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η επιτροπή ενέκρινε την Τρίτη μια δήλωση ότι το College Park Baptist Church of Greensboro της Βόρειας Καρολίνας δεν βρισκόταν σε «φιλική συνεργασία» λόγω της «ανοιχτής επιβεβαίωσης, έγκρισης και επιδοκιμασίας της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς», η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις θεολογικές συντηρητικές θέσεις του δόγματος.

Στην πραγματικότητα, το College Park είχε ψηφίσει το 1999 να αποχωρήσει από την ονομασία και ο ιστότοπός του αναφέρει ότι δεν είναι μέλος του Νότια Βαπτιστική Σύμβαση αλλά μάλλον πιο προοδευτικών βαπτιστικών σωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο Rick Warren εκπλήσσει τους Messengers του SBC στην ετήσια συνάντηση. Διαβάζει το «Ερωτικό γράμμα» μετά από διαμάχη αποκοπής

Δεν ήταν αμέσως σαφές γιατί η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τώρα να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία. Αλλά ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Τζάρεντ Γουέλμαν είπε στη συνέχεια ότι η συνέλευση είχε ακόμα την εκκλησία στη λίστα μέχρι τώρα.

Στον ιστότοπό της, η εκκλησία περιγράφει τον εαυτό της ως «Βαπτιστική Εκκλησία που επιβεβαιώνει την LGBTQIA» και λέει ότι «καλωσορίζει και επιβεβαιώνει πλήρως όλα τα άτομα χωρίς διάκριση φυλής, εθνικότητας, εθνικής καταγωγής, τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή οποιασδήποτε άλλης ανθρώπινης κατηγορίας. ”

Η επιτροπή, σε ξεχωριστή ψηφοφορία, δήλωσε ότι η Amazing Grace Community Church of Franklinville, New Jersey, δεν ήταν πλέον σε φιλική συνεργασία. Ανέφερε «την έλλειψη συνεργασίας… για την επίλυση ανησυχιών σχετικά με εικαζόμενη μεροληπτική συμπεριφορά».

Τα αιτήματα για σχόλια και από τις δύο εκκλησίες μέσω τηλεφώνου και email δεν επιστράφηκαν αμέσως.

Δεδομένου ότι οι βαπτιστικές εκκλησίες είναι αυτοδιοικούμενες, το δόγμα δεν μπορεί να τις αναγκάσει να ακολουθήσουν τις πολιτικές τους, αλλά μπορεί να τις εκδιώξει ουσιαστικά δηλώνοντάς τις ότι δεν βρίσκονται σε «φιλική συνεργασία» εάν δεν συμμορφώνονται με τις θρησκευτικές θέσεις σε συγκεκριμένους τομείς, όπως π.χ. για πολιτικές υπέρ των LGBTQ, υποτιθέμενη υποστήριξη για ρατσισμό ή υποτιθέμενη αποτυχία να ανταποκριθεί επαρκώς στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όπως η πρόσληψη δραστών ως πάστορες.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες εκκλησίες στην τελευταία κατηγορία στα σκαριά.

Η επιτροπή έμαθε ότι περισσότερες από 200 παραπομπές είχαν γίνει σε μια νεοσύστατη τηλεφωνική γραμμή για εικαζόμενο λάθος χειρισμό υποθέσεων κακοποίησης από εκκλησίες ή οργανισμούς του SBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Η Εκτελεστική Επιτροπή Ψηφίζει υπέρ της Αποκοπής δύο Εκκλησιών μετά την Έκθεση της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων

Αυτή η είδηση ​​προήλθε από την Ομάδα Εργασίας Εφαρμογής της Μεταρρύθμισης της Κατάχρησης — που δημιουργήθηκε μετά τη δημοσίευση της καυστικής έκθεσης της συμβούλου Guidepost Solutions νωρίτερα αυτό το έτος σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε περιβάλλοντα SBC και την κακομεταχείριση των επιζώντων από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο Mike Keahbone, αντιπρόεδρος της ειδικής ομάδας, δήλωσε ότι εργάζεται για την πρόσληψη προσωπικού για τη λήψη και τη διερεύνηση αναφορών για κακοποίηση και κακή διαχείριση σε κύκλους των νότιων βαπτιστών.

Η συνέλευση είπε τον Αύγουστο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά τη σύμβαση. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιβεβαίωσε την αναφορά, αλλά η συνέλευση πρότεινε σε μια δήλωση ότι σχετίζεται με σεξουαλική κακοποίηση. Την Τρίτη, η επιτροπή ψήφισε τη μεταφορά 500.000 δολαρίων από επενδύσεις στον προϋπολογισμό λειτουργίας της, εν μέρει για να ανταποκριθεί σε αυτή την έρευνα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar