Οι ιπτάμενες μετανάστες στο Martha’s Vineyard πυροδοτούν αντιδράσεις από τους ηγέτες της εκκλησίας

0
Οι ιπτάμενες μετανάστες στο Martha’s Vineyard πυροδοτούν αντιδράσεις από τους ηγέτες της εκκλησίας
Martha's Vineyard
Μετανάστες συγκεντρώνονται με τα υπάρχοντά τους έξω από την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο Έντγκαρταουν της Μασαχουσέτης, στο Martha’s Vineyard. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις πέταξε την Τετάρτη δύο αεροπλάνα με μετανάστες στο Martha’s Vineyard, κλιμακώνοντας μια τακτική των Ρεπουμπλικανών κυβερνητών να επιστήσουν την προσοχή σε αυτό που θεωρούν ότι είναι οι αποτυχημένες συνοριακές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν. (Ray Ewing/Vineyard Gazette μέσω AP)

Η απροσδόκητη μεταφορά μεταναστών αυτής της εβδομάδας από Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες στο Νότο σε περιοχές που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς στο Βορρά οδήγησε σε κοινοτική δράση και έντονες συζητήσεις. Κυβερνήτης της Φλόριντα. Ρον Ντε Σάντης πέταξε δύο αεροπλάνα μεταναστών προς το πολυτελής νησιωτική κοινότητα της Μασαχουσέτης του Martha’s Vineyard, ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ μετέφερε με λεωφορείο μετανάστες στην κατοικία του Αντιπροέδρου στην Ουάσιγκτον, DC Καμάλα Χάρις.

Οι νότιοι κυβερνήτες λένε ότι οι πολιτείες τους κατακλύζονται από την παράνομη μετανάστευση και κατηγορούν τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν. Αλλά οι επικριτές – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εκκλησιαστικών ηγετών – λένε ότι δεν είναι η λύση η αποστολή ανθρώπων για να επισημάνουν ένα θέμα.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε: «Αντί να συνεργάζονται μαζί μας για λύσεις, οι Ρεπουμπλικάνοι παίζουν πολιτική με τα ανθρώπινα όντα, χρησιμοποιώντας τα ως στηρίγματα. Αυτό που κάνουν είναι απλά λάθος, είναι αντιαμερικανικό, είναι απερίσκεπτο».

Οι κάτοικοι του Martha’s Vineyard αναλαμβάνουν να φροντίσουν τους μετανάστες

Όταν οι μετανάστες άρχισαν να φτάνουν στο νησί την Τετάρτη, ο πρύτανης της Επισκοπικής Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Έντγκαρταουν της Μασαχουσέτης, παρακολουθούσε ένα συνέδριο εκτός πολιτείας. Από εκεί, το Vincent “Chip” Seadale άρχισε να κατευθύνει τις προσπάθειες για να ανοιχτές πόρτες της εκκλησίας στους νεοφερμένους. «Την νύχτα μπορούν να κοιμηθούν στα στασίδια ή στην αίθουσα της ενορίας στο πάτωμα», είπε. «Αυτοί είναι άνθρωποι όπως εγώ και εσείς και χρειάζονται φροντίδα και προσοχή».

Πριν μεταφερθούν οι μετανάστες την Παρασκευή σε μια στρατιωτική βάση στο Κέιπ Κοντ, οι κάτοικοι του Μάρθας Βίνγιαρντ πρόσφεραν τόσα πολλά τρόφιμα και ρούχα που οι αξιωματούχοι της πόλης έπρεπε να τους ζητήσουν να σταματήσουν. Αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι ντόπιοι άρχισαν να «στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου», ένα άτομο tweets«καλώντας τους φίλους τους ότι δεν αφήνουν μετανάστες να μπουν στα εξοχικά τους σπίτια».

Μερικοί άνθρωποι παραδέχονται ότι έχουν σύγκρουση σχετικά με την τακτική της μεταφοράς μεταναστών. Ένας χρήστης του Twitter που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μετανάστης/πρόσφυγας» γράφει: «Θα πρέπει να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες. Ωστόσο, συχνά οι άνθρωποι που ψηφίζουν για πιο χαλαρούς νόμους για τα σύνορα σπάνια πρέπει να αλληλεπιδράσουν με την πραγματικότητα αυτών των νόμων».

Και ο πάστορας Τζόσουα Μάνινγκ, του οποίου η πόλη στο Μιζούρι έχει μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, λέει στους Associated Press Αν και είναι «απανθρωπιστικό» να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ως «πολιτικά στηρίγματα», το θέμα είναι δύσκολο. Οι περιοχές και οι ομάδες που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τους αιτούντες άσυλο μπορεί να μην «βλέπουν τις δυσκολίες όλων όσων σχετίζονται με αυτό», λέει.

Ed Stetzer για τη Μετανάστευση: «Ας διορθώσουμε το σύστημα»

Σε δήλωσή του, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Outreach Εντ Στέτζερ λέει, «Το να παίζεις πολιτικά παιχνίδια κερδίζει πόντους και είναι εύκολο να επισημανθεί η υποκρισία του τρέχοντος συστήματος μετανάστευσης. Ωστόσο, δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα». Αντίθετα, προσθέτει: «Ας διορθώσουμε το σύστημα και ας σταματήσουμε να μετατρέπουμε τους ανθρώπους σε πιόνια της πολιτικής μοναξιάς».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar