Οι θεολογικές πεποιθήσεις των Αμερικανών άλλαξαν για να ταιριάζουν με την πρακτική μετά την πανδημία

0
Οι θεολογικές πεποιθήσεις των Αμερικανών άλλαξαν για να ταιριάζουν με την πρακτική μετά την πανδημία
θεολογικές πεποιθήσεις
Φωτογραφία από τον Ben White (μέσω Unsplash)

Οι Αμερικανοί βίωσαν σεισμικές αλλαγές τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου, για πολλούς, του τρόπου με τον οποίο έγιναν πηγαίνουν στην εκκλησία. Η αλλαγή συμπεριφοράς συμπίπτει με μια αλλαγή στη θεολογία.

Η διετής Θεολογική μελέτη που διεξήχθη από την Lifeway Research βρήκε σχετική σταθερότητα σε ορισμένες από τις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις που έχουν οι ενήλικες των ΗΠΑ. Ωστόσο, μετά από μήνες καραντίνας και κοινωνικής απόστασης, οι Αμερικανοί πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι η λατρεία εκτός εκκλησίας είναι εξίσου καλή με την παρακολούθηση εκκλησιαστικών λειτουργιών.

Σε Μάρτιος 2020όπως το Πανδημία covid-19 μόλις ξεκινούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 58% των Αμερικανών είπε ότι η λατρεία μόνος ή με την οικογένειά του ήταν μια έγκυρη αντικατάσταση για την τακτική επίσκεψη στην εκκλησία, με το 26% να συμφωνεί απόλυτα. Το 2022, το 66% πιστεύει ότι η λατρεία εκτός από μια τοπική εκκλησία είναι εξίσου έγκυρη με τη λατρεία με μια εκκλησία, με το 35% να συμφωνεί απόλυτα.

Θεολογικές πεποιθήσεις για τη λατρεία

Επιπλέον, οι περισσότεροι Αμερικανοί (56%) δεν πιστεύουν ότι κάθε χριστιανός έχει υποχρέωση να ενταχθεί σε μια τοπική εκκλησία. Λιγότεροι από 2 στους 5 (36%) λένε ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν όλοι οι Χριστιανοί.

Βρέθηκαν έρευνες παρακολούθησης από τη Lifeway Research σε όλη την πανδημία Οι προτεσταντικές εκκλησίες των ΗΠΑ ήταν ανοιχτές σε επίπεδα προ της πανδημίας μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και το 2022, αλλά στις αρχές του τρέχοντος έτους λίγες εκκλησίες είχαν φτάσει σε επίπεδα προσέλευσης πριν από την πανδημία.

«Η θρησκευτική ταυτότητα, οι πεποιθήσεις και η συμπεριφορά είναι αλληλένδετα», δήλωσε ο Scott McConnell, εκτελεστικός διευθυντής της Lifeway Research. «Όταν οι συμπεριφορές προσέλευσης στην εκκλησία διακόπηκαν και οι συνήθειες διακόπηκαν, επηρέασε τις πεποιθήσεις ορισμένων Αμερικανών σχετικά με την ανάγκη να συγκεντρωθούν με άλλους πιστούς για να προσκυνήσουν».

Με πολλές θεολογικές πεποιθήσεις να παραμένουν σταθερές, αυτές που όντως άλλαξαν δείχνουν τομείς όπου μια μεταβαλλόμενη κουλτούρα των ΗΠΑ μπορεί να επηρεάζει τις θρησκευτικές προοπτικές των Αμερικανών.

Η μελέτη State of Theology του 2022, που χρηματοδοτήθηκε από το Ligonier Ministries, εξέτασε περισσότερους από 3.000 Αμερικανούς και ακολουθεί προηγούμενες εκδόσεις στο 2014, 2016, 2018 και 2020.

Σύγχυση σε μέγεθος θεού

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν στον Θεό, αλλά είναι λίγο μπερδεμένοι σχετικά με το ποιος είναι ο θεϊκός.

Ενώ το 66% των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε ότι ο Θεός είναι ένα τέλειο ον και δεν μπορεί να κάνει λάθη, οι μισοί (51%) λένε ότι ο Θεός μαθαίνει και προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες.

Σχεδόν 7 στους 10 Αμερικανούς (67%) λένε ότι ο Θεός δέχεται τη λατρεία όλων των θρησκειών, συμπεριλαμβανομένου του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Ένα παρόμοιο ποσοστό (71%) λέει ότι υπάρχει ένας αληθινός Θεός σε τρία πρόσωπα: Θεός Πατέρας, Θεός Υιός και Θεός το Άγιο Πνεύμα.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών επιβεβαιώνει έναν Τριαδικό Θεό με τρία θεϊκά πρόσωπα, οι περισσότεροι εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι για το πώς αυτό ισχύει για τον Ιησού ή το Άγιο Πνεύμα. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (55%) πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι το πρώτο και σπουδαιότερο δημιουργημένο ον. Ένα άλλο 53% λέει ότι ήταν σπουδαίος δάσκαλος αλλά όχι Θεός. Σχεδόν 3 στους 5 (59%) πιστεύουν ότι το Άγιο Πνεύμα είναι μια δύναμη αλλά όχι ένα προσωπικό ον.

Διάγραμμα θεολογικών πεποιθήσεων για τον Θεό
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar