Οι διάφορες φωνές που πρέπει να χρησιμοποιήσει ένας πάστορας για να επικοινωνήσει

0
Οι διάφορες φωνές που πρέπει να χρησιμοποιήσει ένας πάστορας για να επικοινωνήσει

Πιθανότατα έχετε ακούσει το ρητό. Πως που επικοινωνείτε είναι ένα ουσιαστικό συστατικό του τι επικοινωνείς. Το περιεχόμενο είναι κρίσιμο, αλλά και η παράδοση. Η εύρεση της φωνής με την οποία μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο είναι μερικές φορές εξίσου δύσκολη με τον προσδιορισμό του ίδιου του περιεχομένου.

Οι ηγέτες είναι συχνά οι πρώτοι που επικοινωνούν ένα νέο μήνυμα. Ως πάστορας, η παράδοση του περιεχομένου σας θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το λαμβάνει η εκκλησία. Την πρώτη φορά που οι άνθρωποι ακούν κάτι αξιοσημείωτο, υπάρχει βαρύτητα στο μήνυμα και έμφαση που δίνεται σε αυτόν που το μεταδίδει. Ο τόνος είναι βασικός εάν επικοινωνείτε.

Πώς μπορούν οι ηγέτες να δώσουν τον τόνο στους οργανισμούς τους; Ποιες διαφορετικές φωνές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για την επικοινωνία ενός μηνύματος; Εξετάστε αυτές τις επιλογές ως ηγέτης της εκκλησίας.

Προπονητής. Χρησιμοποιήστε τη φωνή ενός προπονητή για να κάνετε τους ανθρώπους να ενθουσιαστούν για κάτι. Αυτή η φωνή λειτουργεί καλά κατά τη μετάδοση θετικών ειδήσεων ενώ προσπαθείτε να στρατολογήσετε άτομα για να εξυπηρετήσετε. Ένας ενθαρρυντικός προπονητής στο πρόσωπό σας θα δώσει τον τόνο της στράτευσης με ενθουσιασμό.

Θεολόγος. Δεν είναι όλοι οι θεολόγοι ηγέτες, αλλά όλοι οι ηγέτες εντός της εκκλησίας πρέπει να είναι θεολόγοι. Ένας πάστορας πρέπει να χρησιμοποιεί αυτή τη φωνή όταν εργάζεται πάνω σε περίπλοκα βιβλικά ζητήματα. Για παράδειγμα, τι θα κάνει η εκκλησία για μια πληθώρα απόψεων μεταξύ της εκκλησίας σχετικά με ένα θέμα που είναι καυτό; Μια θεολογική φωνή βοηθά στον καθορισμό του τόνου της εξέτασης του θέματος με την κατάλληλη ποσότητα συναισθήματος.

Μηχανικός. Αναπόφευκτα, οι περισσότερες εκκλησίες θα έχουν μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να λύσουν προβλήματα από δομική άποψη. Για αυτούς, τα προβλήματα επιλύονται με πολιτικές, γραφήματα και υπολογιστικά φύλλα. Αν και δεν χρειάζεται όλα τα οράματα να έχουν δομικό χαρακτήρα, το όραμα απαιτεί δομή για σωστή εφαρμογή. Οι ηγέτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη φωνή ενός μηχανικού όταν επικοινωνούν αυτή τη δομή, ειδικά στην ομάδα των ανθρώπων που προεπιλέγουν τη δομική προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων.

Γενικός. Λίγοι θέλουν να λαμβάνουν τακτικές παραγγελίες γενικού γαβγίσματος. Ωστόσο, όταν πλησιάζει μια κρίση, κάποιος πρέπει να ενταθεί γρήγορα και να αναλάβει την ευθύνη. Όταν ένα πρόβλημα περιλαμβάνει μια πραγματική αίσθηση επείγοντος, η φωνή ενός στρατηγού γίνεται ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δοθεί ο τόνος του επείγοντος μεταξύ των οπαδών.

Φίλε. Ορισμένα μηνύματα ηγεσίας απαιτούν λιγότερο μια εμπνευσμένη έκκληση προς τις μάζες και περισσότερο μια φιλική αλληλεπίδραση με τους οπαδούς. Η χρήση της φωνής ενός φίλου δίνει τον τόνο για μακροπρόθεσμο buy-in και αφοσίωση μεταξύ των οπαδών.

Οι ηγέτες της εκκλησίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν διαφορετικές φωνές σε διαφορετικούς χώρους με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων μέσα σε μια εκκλησία. Οι ακόλουθοι θα ανταποκριθούν στον τόνο της ηγεσίας εξίσου με το πραγματικό περιεχόμενο του μηνύματος. Ταιριάξτε τον σωστό τόνο με το σωστό περιεχόμενο και οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν καλύτερα στη φωνή ενός κύριου πελάτη.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2022


Ως Πρόεδρος της Εκκλησίας απαντά, ο Σαμ Ράινερ φορά πολλά καπέλα. Από τον συν-οικοδεσπότη του podcast έως τον πάστορα πλήρους απασχόλησης στην εκκλησία West Bradenton Baptist Church, η καρδιά του Sam για διακονία και αναζωογόνηση είναι εμφανής σε ό,τι κάνει.
Περισσότερα από τον Sam

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar