Οι Βαπτιστές του Οχάιο δίνουν 500.000 $ από τα έσοδα από τις πωλήσεις κατασκήνωσης στο πρόγραμμα συνεργασίας

1
Οι Βαπτιστές του Οχάιο δίνουν 500.000 $ από τα έσοδα από τις πωλήσεις κατασκήνωσης στο πρόγραμμα συνεργασίας
Ο Προσωρινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SBC EC Willie McLaurin (δεξιά) ενστερνίζεται το Southern Baptist Convention of Ohio Executive Director Jeremy Westbrook την Τρίτη (20 Σεπτεμβρίου) αφότου ο Westbrook παρουσίασε επιταγή 500.000 $ στην McLaurin για να κατατεθεί στο Συνεργατικό Πρόγραμμα. (φωτογραφία Baptist Press από τον Brandon Porter)

NASHVILLE (BP) – Η Κρατική Συνέλευση των Βαπτιστών στο Οχάιο (SCBO) δώρισε 500.000 $ προς Συνεταιριστικό πρόγραμμα από τα έσοδα από την πρόσφατη πώληση της ιδιοκτησίας του σε κάμπινγκ στη Λίμνη Seneca.

Ο Jeremy Westbrook, εκτελεστικός διευθυντής-ταμίας της SCBO, έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Εκτελεστικής Επιτροπής του SBC τη νύχτα της Δευτέρας (19 Σεπτεμβρίου).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Westbrook είπε ότι το κίνητρο για τη δωρεά προήλθε από τον αντίκτυπο που είχε το Συνεταιριστικό Πρόγραμμα στη ζωή και τη διακονία του.

«Το 2008 έφυγα από τη γενέτειρά μου, το Μέμφις του Τενν., για να φυτέψω μια εκκλησία έξω από το Κολόμπους του Οχάιο, και όταν το έκανα, το Συνεταιριστικό Πρόγραμμα ήταν εκεί για μένα», είπε ο Westbrook.

«Το 2009, όταν πήγα στη σχολή Billy Graham στο Southern Seminary για να αποκτήσω το διδακτορικό μου, το Συνεταιριστικό πρόγραμμα ήταν εκεί για μένα. Στη συνέχεια, πέρυσι, το 2021, όταν επέστρεψα στο Οχάιο για να ξεκινήσω τον νέο μου ρόλο ως εκτελεστικός διευθυντής, ήξερα ότι τώρα ήταν η σειρά μου να είμαι εκεί για το Συνεταιριστικό Πρόγραμμα. Γιατί ο Ιησούς είπε σε όποιον δίνονται πολλά απαιτούνται πολλά».

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ο αντιπρόεδρος Χάρις χειροκροτήθηκε για σχόλια υπέρ της άμβλωσης κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Βαπτιστών. Ο Πρόεδρος του SBC καταδικάζει τις παρατηρήσεις

Λίμνη Seneca σε μια ιδιοκτησία σε κάμπινγκ στο Senecaville του Οχάιο, την οποία η SCBO είχε χρησιμοποιήσει για σκοπούς διακονίας, όπως κατασκηνώσεις και καταφύγια για το εκκλησιαστικό προσωπικό.

Ο Westbrook εξήγησε ότι όταν ανέλαβε ως εκτελεστικός διευθυντής, έμαθε ότι το συνέδριο δεν πήγαινε καλά οικονομικά και ότι η συντήρηση της ιδιοκτησίας του στρατοπέδου δεν ήταν πλέον βιώσιμη.

Η σύμβαση πούλησε το ακίνητο τον περασμένο Απρίλιο σε έναν ιδιώτη αγοραστή για 2,1 εκατομμύρια δολάρια και επιλέξτε να διαιρέσετε το κέρδος με διάφορους τρόπους.

Κάποια από τα χρήματα τοποθετήθηκαν στα αποθεματικά λειτουργίας της συνέλευσης (αρκετά για να καλύψουν μερικούς μήνες), μερικά πήγαν σε μια εκκλησία στην εκκλησία της συνέλευσης που πλήρωνε για την ανακαίνιση μιας καμπίνας στην ιδιοκτησία του στρατοπέδου και μερικά θα διατεθούν για τα έξοδα διατήρησης δικαιώματα ορυκτών (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) επί του ακινήτου.

Ο Westbrook είπε ότι η ηγεσία του συνεδρίου ήθελε να χρησιμοποιήσει τα υπόλοιπα χρήματα για να επενδύσει στην επόμενη γενιά, κάτι που ήταν ο σκοπός της ιδιοκτησίας του κάμπινγκ στην αρχή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar