Η Προδραστική Εκκλησία | Απαντήσεις Εκκλησίας

0
Η Προδραστική Εκκλησία |  Απαντήσεις Εκκλησίας

Όλοι έχουμε ακούσει το παλιό ρητό, «Αν δεν είναι χαλασμένο, μην το διορθώσεις». Αυτή η φράση σημαίνει απλώς ότι εάν κάτι λειτουργεί επαρκώς, αφήστε το ήσυχο. Δυστυχώς, αυτή η φράση είναι εγγενώς περιοριστική σε όποιον την εφαρμόζει. Ως ηγέτες της εκκλησίας, ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους που αναλαμβάνουμε είναι ο καθολικός τεχνίτης και πηγαίνουμε στον λύτη προβλημάτων. Δίκαια ή όχι, αναμένεται να αντιμετωπίζουμε, να προλαμβάνουμε και να επιλύουμε συνεχώς ζητήματα όταν προκύπτουν.

Θα υπάρχουν πάντα προκλήσεις στη διακονία που πρέπει να ξεπεραστούν για να προωθήσετε τη διακονία σας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τα προβλήματα και το είδος της αλλαγής που εφαρμόζετε είναι αντιπροσωπευτικό της κουλτούρας που θέλετε να εμφυσήσετε στη διακονία σας. Όσον αφορά την επίλυση προβλημάτων στο υπουργείο, υπάρχουν μόνο δύο τύποι εκκλησιών, οι προληπτικές εκκλησίες και οι αντιδραστικές εκκλησίες.

Προληπτική VS Αντιδραστική Αλλαγή

Στις αντιδραστικές εκκλησίες, η αλλαγή ξεκινά επειδή έχει γίνει απαραίτητη από εξωτερικές δυνάμεις. Οι αντιδραστικές εκκλησίες φαινομενικά δεν αλλάζουν ποτέ μέχρι να αναγκαστεί το χέρι τους να το κάνει. Συχνά αγνοούν σημάδια κινδύνου μέχρι να είναι πολύ αργά και να έχουν ήδη αναπτυχθεί σοβαρά προβλήματα. Η αντιδραστική εκκλησία μένει πάντα να αναρωτιέται στον εαυτό της: «Πώς μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό;»

Στις προορατικές εκκλησίες, η αλλαγή ξεκινά από τους ηγέτες επειδή επιθυμούν να βελτιωθούν. Μια προορατική εκκλησία αναλύει συνεχώς την εκκλησία για ευκαιρίες να βελτιωθεί και να γίνει πιο εξαιρετική σε αυτό που κάνει. Η προληπτική εκκλησία αναρωτιέται πάντα, «Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό ακόμα καλύτερο;»

Προληπτικός VS Αντιδραστικός Σχεδιασμός

Οι προορατικές εκκλησίες αναπτύσσουν στρατηγικά σχέδια προβλέποντας ή αναλύοντας τις τάσεις και αναθεωρώντας το παρελθόν της εκκλησίας σε σχέση με τα τρέχοντα προβλήματά της. Οι περισσότεροι αγώνες που περνά μια εκκλησία μπορούν να αναχθούν σε μερικά βασικά ζητήματα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, το υποκείμενο πρόβλημα μπορεί να καταλήξει να επανεμφανιστεί και να εκδηλωθεί με πολλά διαφορετικά συμπτώματα. Οι προορατικές εκκλησίες σχεδιάζουν στρατηγικά να μειώσουν την προσπάθεια και τον χρόνο που δαπανάται για τη «διαχείριση κρίσεων» και να ελευθερώσουν πόρους για να επικεντρωθούν στην αποστολή της εκκλησίας.

Όταν αντιμετώπισαν ένα ανεπιθύμητο σύμπτωμα που η προληπτική εκκλησία δεν σχεδίαζε, αναγνωρίζουν τη σημασία της επιβράδυνσης και της αξιολόγησης του τι πήγε στραβά. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδύνετε και να βγάλετε την ομάδα σας από τη «λειτουργία κρίσης» είναι να κάνετε ερωτήσεις. Μας δίνονται πολλά παραδείγματα στην Αγία Γραφή του Ιησού που επιβραδύνει τον ρυθμό θέτοντας πολύ βαθιές και ενδοσκοπικές ερωτήσεις. Οι ενδοσκοπικές ερωτήσεις αναγκάζουν τους ηγέτες της εκκλησίας να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τα υποκείμενα προβλήματα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο να δούμε αμέσως τη σύνδεση μεταξύ των συμπτωμάτων του προβλήματος και του ίδιου του προβλήματος.

Ένα παράδειγμα του Ιησού που θέτει μια ενδοσκοπική ερώτηση βρίσκεται στο Ιωάννη 5:1-15. Σε αυτό το απόσπασμα, ο Ιησούς ρωτά έναν άρρωστο άνδρα «Θέλεις να γίνεις καλά;» Κάποιος θα μπορούσε να το δει αυτό ως μια περίεργη ερώτηση για τον Ιησού (Ο Θεός του σύμπαντος) να ρωτήσει έναν άνθρωπο που αγωνίζεται εδώ και 38 χρόνια και κάθεται ενεργά στην πισίνα της Bethesda περιμένοντας να θεραπευθεί από ένα Πνεύμα που κατά καιρούς τάραζε τα νερά. . Είναι προφανές ότι τόσο ο Ιησούς όσο και ο άντρας γνώριζαν τις φυσικές συνθήκες του άνδρα, αλλά φαίνεται ότι ο Ιησούς ήθελε ο άντρας να εξετάσει τις συνέπειες της πνευματικής και σωματικής θεραπείας. Ο Ιησούς ήξερε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ήταν τόσο συγκεντρωμένος στην εξωτερική του κατάσταση που δεν αναγνώριζε την εσωτερική του ανάγκη για Σωτήρα. Όταν κάνουμε ερωτήσεις όπως ο Ιησούς, μας αναγκάζει να επιβραδύνουμε και να αξιολογούμε την υποκείμενη πηγή των προβλημάτων μας.

Η προληπτική εκκλησία είναι μια στρατηγική εκκλησία και μια στρατηγική εκκλησία είναι μια εκκλησία που αναπτύσσεται. Οι αναπτυσσόμενες εκκλησίες θέτουν συνεχώς τις σωστές ερωτήσεις και είναι πρόθυμες να λάβουν αποφάσεις τώρα για να προχωρήσουν. Από την άλλη πλευρά, οι αντιδραστικές εκκλησίες δεν κάνουν τις σωστές ερωτήσεις και κατά συνέπεια δεν παίρνουν ποτέ τις σωστές απαντήσεις. Ίσως χειρότερα, μερικές φορές οι αντιδραστικές εκκλησίες είναι πρόθυμες να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, αλλά η απροθυμία τους να αλλάξουν ως αποτέλεσμα οδηγεί σε στασιμότητα.

Όπως και ο άνθρωπος στην πισίνα, πολλές εκκλησίες σήμερα επικεντρώνονται υπερβολικά στην αντίδραση στα εξωτερικά τους συμπτώματα και ποτέ δεν εντοπίζουν και δεν αντιμετωπίζουν τα βασικά τους προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να αξιολογήσετε πραγματικά τη ρίζα ενός προβλήματος είναι να επιβραδύνετε και να κάνετε τις ερωτήσεις που πραγματικά έχουν σημασία. Αν ο Ιησούς θεράπευε τον άρρωστο, ποια θα ήταν η ταυτότητα αυτού του ανθρώπου; Το να είναι απαλλαγμένο από σωματικές ασθένειες θα έκανε πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο καλά ή χρειαζόταν κάτι περισσότερο από σωματική θεραπεία; Ίσως η ερώτηση που έκανε ο Ιησούς σε αυτόν τον άνθρωπο δεν διαφέρει πολύ από το είδος των ερωτήσεων που θα έπρεπε να κάνει η εκκλησία σας.

Διευκρινιστικές Ερωτήσεις

  • Άλλες εκκλησίες στην περιοχή σας σας αναγνωρίζουν ως ηγέτη στη δημιουργικότητα και την αριστεία ή αισθάνεστε ότι προσπαθείτε να ανταποκριθείτε σε άλλες εκκλησίες;
  • Τα ηγετικά σας σχέδια φαίνονται συχνά να ακινητοποιούνται;
  • Έχει η ηγετική σας ομάδα γραπτό στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον που φιλτράρει τις αποφάσεις;
  • Πιστεύετε ότι τα βασικά σας ζητήματα είναι κυρίως εξωτερικά; Παράδειγμα: Μέγεθος κτιρίου, εθελοντές, τοποθεσία, ηγέτες, οικονομικά ή άλλες εκκλησίες στην περιοχή σας;

Αυτή η ανάρτηση είναι διαθέσιμη από την Brown Church Development Group. Μάθετε περισσότερα επισκεπτόμενοι Churchdevelopment.net.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022


Ο Isaac είναι ο Διαμεσολαβητής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Brown Church Development Group. Εντάχθηκε στην εταιρεία με πλήρη απασχόληση μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Liberty. Ως χιλιετής, ο Isaac παρέχει μια μοναδική προοπτική για τη διακονία και τις στρατηγικές για ανάπτυξη στη σημερινή κουλτούρα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Liberty, ο Isaac βοήθησε τους Flames να κερδίσουν τρία πρωταθλήματα Big South στο ποδόσφαιρο ως λάκτισμα. Ως τριετής νικητής επιστολών, ο Isaac αγωνίστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες σκηνές του ποδοσφαίρου Division 1 και συνεχίζει να φέρνει την ίδια στάση έντασης και δέσμευσης σε κάθε εκκλησία που υπηρετεί. Στο ρόλο του ως Προπονητής Υπουργείου NCD, ο Isaac φέρνει πάθος, ενθουσιασμό και μεταδοτική αισιοδοξία για την υγεία του οργανισμού σε κάθε υπουργείο που αγγίζει. Η γνήσια φροντίδα και το ενδιαφέρον του Ισαάκ για την Εκκλησία του επιτρέπει να μιλάει ειλικρινά για συμπεριφορές και ζητήματα που μπορεί να εμποδίσουν την πρόοδο του Ευαγγελίου. Ο Ισαάκ έχει ένα μοναδικό χάρισμα να βοηθά τις εκκλησίες να αντιμετωπίσουν περίπλοκα ζητήματα και να αναγνωρίσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
Περισσότερα από τον Isaac

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar