Η Εκτελεστική Επιτροπή Ψηφίζει υπέρ της Αποκοπής δύο Εκκλησιών μετά την Έκθεση της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων

0
Η Εκτελεστική Επιτροπή Ψηφίζει υπέρ της Αποκοπής δύο Εκκλησιών μετά την Έκθεση της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων
Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Ο Jared Wellman, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του SBC, ανακοινώνει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών με βάση μια σύσταση από την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων SBC στις 20 Σεπτεμβρίου στο Νάσβιλ. Οι ψηφοφορίες για την αποκοπή δύο εκκλησιών πραγματοποιήθηκαν σε εκτελεστική συνεδρίαση. (Baptist Press/Brandon Porter)

NASHVILLE (BP) – Η «ανοιχτή επιβεβαίωση» της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς και η «έλλειψη συνεργασίας» για την επίλυση ανησυχιών σχετικά με τις διακρίσεις οδήγησαν σε σύσταση από την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων του SBC να αποκοπούν δύο εκκλησίες. ο Εκτελεστική Επιτροπή SBC επιβεβαίωσε τη σύσταση σε κλειστή συνεδρίαση στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων έκρινε ότι αυτές οι εκκλησίες ήταν εκτός των ορίων της συναναστροφής Νότιοι Βαπτιστές», είπε ο πάστορας και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τέξας, Τζάρεντ Γουέλμαν, στο Baptist Press. «Η Εκτελεστική Επιτροπή το συζήτησε στην εκτελεστική συνεδρίαση και ενέκρινε [those decisions].»

Η εκκλησία College Park Baptist Church στο Greensboro, NC, υποβλήθηκε λόγω «ανοιχτής επιβεβαίωσης, έγκρισης και έγκρισης της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς», δήλωσε η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων. Η εκκλησία, που ιδρύθηκε αρχικά στις 11 Μαρτίου 1906, ως αποστολή του First Baptist Greensboro, δηλώνει στον ιστότοπό της ότι είναι μια «Καλωσορίζοντας, LGBTQIA Βαπτιστική Εκκλησία». Αν και τώρα δηλώνει ότι δεν αποτελεί μέρος της Σύμβασης των Βαπτιστών του Νότου, η εκκλησία ισχυρίζεται ότι συνδέεται με τις Αμερικανικές Βαπτιστικές Εκκλησίες των ΗΠΑ, τη Συνεταιριστική Βαπτιστική Συντροφιά της Βόρειας Καρολίνας και τη Συμμαχία των Βαπτιστών.

Βαπτιστής της Βόρειας Καρολίνας ηγέτες αναγνώρισε την απόφαση να αποκοπεί το College Park Church και είπε στον Baptist Press ότι η εκτελεστική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της κρατικής συνέλευσης θα εξετάσει το καθεστώς υπαγωγής της εκκλησίας στην τακτική προγραμματισμένη συνάντησή τους την επόμενη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί στο Caraway Conference Center.

Η Amazing Grace Community Church στο Franklinville, NJ, υποβλήθηκε «λόγω της έλλειψης συνεργασίας που αποδείχθηκε… για την επίλυση ανησυχιών σχετικά με την υποτιθέμενη μεροληπτική συμπεριφορά». Η εκκλησία δεν κάνει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε θρησκευτική σύνδεση στο σύνταγμά της και στο καταστατικό της στον ιστότοπό της.

Τύπος Βαπτιστών επιβεβαίωσε ότι μια διερευνητική επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων εστάλη στην Amazing Grace Community Church στις 4 Ιανουαρίου με αίτημα απάντησης εντός 30 ημερών. Ακολούθησε έρευνα στις 3 Μαρτίου με επικυρωμένο ταχυδρομείο, χωρίς αρχική απάντηση, με επιστολή προθέσεων που παραδόθηκε στην εκκλησία μέσω επικυρωμένου ταχυδρομείου στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στις 12 Ιανουαρίου, η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων έστειλε μια επιστολή διερεύνησης στο College Park Baptist Church με αίτημα για απάντηση εντός 30 ημερών από την παραλαβή. Αφού δεν έλαβε καμία απάντηση, στάλθηκε άλλη έρευνα στις 3 Μαρτίου μέσω επικυρωμένης αλληλογραφίας. Στις 15 Σεπτεμβρίου εστάλη επιστολή προθέσεων, και πάλι με επικυρωμένο ταχυδρομείο.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο BaptistPress.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar