Βρίσκονται οι Χριστιανοί της Αμερικής στο μονοπάτι της σκληρής δίωξης για την πίστη τους;

0
Βρίσκονται οι Χριστιανοί της Αμερικής στο μονοπάτι της σκληρής δίωξης για την πίστη τους;

(RNS) — Ένας απόστρατος αντιστράτηγος του αμερικανικού στρατού πυροδότησε συζήτηση πρόσφατα όταν είπε ότι η αύξηση των παγκόσμιων επιθέσεων κατά των Χριστιανών θα μπορούσε να γίνει απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε συνέντευξη στους Washington Times, ο συνταξιούχος υποστράτηγος William Boykin, πρώην διοικητής της Delta Force και υφυπουργός Άμυνας αρμόδιων υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι οι επιθέσεις δείχνουν αυξημένη θρησκευτική μισαλλοδοξία που θα μπορούσε να χτυπήσει πιο κοντά στο σπίτι. Το προειδοποίησε Χριστιανικός διωγμός «θα αναπτυχθεί μόνο αν δεν ξυπνήσουμε και αρχίσουμε να παίρνουμε μια πολύ ισχυρή στάση ενάντια σε αυτό».

Ο Μπόικιν δεν είναι μόνος στο φόβο του ότι η Αμερική βυθίζεται προς ένα ολοένα και πιο αντιχριστιανικό μέλλον. ΕΝΑ Έρευνα 2017 που διεξήχθη από το Public Religion Research Institute διαπίστωσε ότι εκατομμύρια Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου του 57% των λευκών ευαγγελικών Προτεσταντών, λένε ότι «υπάρχουν πολλές διακρίσεις» εναντίον των Χριστιανών στις ΗΠΑ σήμερα.

Όσοι παρακολουθούν τις ειδήσεις έχουν ακούσει αμέτρητες ιστορίες Χριστιανών οι οποίοι, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, έχουν βιώσει κάποιο επίπεδο πίεσης σχετικά με την πίστη τους από άτομα και θεσμούς στην ολοένα και πιο κοσμική κοινωνία μας. Ασφαλώς, οι εγχώριες τάσεις γύρω από τη θρησκευτική ελευθερία θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά.

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Το Αφγανιστάν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας παρακολούθησης Open Doors με τις χειρότερες χώρες για τους Χριστιανούς

Και όμως, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ της μεταχείρισης των Χριστιανών σε πολλές χώρες του εξωτερικού και αυτού που αντιμετωπίζουν οι πιστοί εδώ στο εσωτερικό. Οι Αμερικανοί Χριστιανοί εξακολουθούν να απολαμβάνουν ευρεία θρησκευτική προστασία βάσει του νόμου και η ένταση αυτού που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί εδώ είναι ωχριά σε σύγκριση με τα βάθη της δίωξης που υπέστησαν οι οπαδοί του Ιησού σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο.

Ενώ ένας Χριστιανός φοιτητής κολεγίου στη Νέα Υόρκη μπορεί να αντιμετωπίσει χλευασμό για τις πεποιθήσεις του, θα ήταν αδύνατο γι‘ αυτόν να ζήσει ανοιχτά ως πιστός αν ζούσε στο Αφγανιστάν, που κατατάσσεται στο Νο. 1 World Watch List της Open Doors USA των χωρών όπου είναι πιο δύσκολο να είσαι χριστιανός.

Πέρυσι, το Ταλιμπάν ξεκίνησαν την αποκατάσταση της καταπιεστικής κυριαρχίας τους πηγαίνοντας πόρτα σε πόρτα αναζητώντας χριστιανούς ηγέτες. Όσοι προσδιορίζονται ως Χριστιανοί αντιμετωπίζουν τρομερές συνέπειες – οι πηγές μας αναφέρουν ότι είναι πιθανά βασανιστήρια ή θάνατος. Η προοπτική φυγής από τη χώρα είναι σε μεγάλο βαθμό απελπιστική. Πρόσφυγες αντιμετωπίζουν χαοτικά και δύσκολα ταξίδιακινδυνεύοντας να απαχθεί και διακινούνται στην πορεία. Οι κυβερνήσεις πέρα ​​από τα σύνορα του Πακιστάν και του Ιράν αποδέχονται λίγο περισσότερο τους χριστιανούς. Δεδομένων αυτών των κινδύνων, οι ανύπαντρες γυναίκες, οι χήρες και οι ηλικιωμένοι έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να φύγουν με ασφάλεια από το Αφγανιστάν.

Οι χριστιανοί πολιτικοί στην Αμερική έχουν δεχθεί επίθεση για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά σε μέρη όπως το Βιετνάμ, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν πολλά περισσότερα από απλή κριτική. Αρκετές οικιακές εκκλησίες στην επαρχία Dak Lok ήταν πρόσφατα παρενοχλήθηκε και επιβλήθηκε πρόστιμο από την αστυνομία επειδή τίμησαν δημόσια την Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό των θυμάτων πράξεων βίας με βάση τη θρησκεία ή την πίστη.

Στην κεντρική επαρχία του Βιετνάμ Nghệ An, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανταγωνίζονται για τη δημιουργία «ελεύθερων από χριστιανούς ζώνες», και οι αρχές πιέζουν τους ανιμιστές συγγενείς να διώξουν τους Χριστιανούς από τα σπίτια και τις κοινότητές τους. Κάποιοι έχουν χωριστεί βίαια από τους συζύγους, τα παιδιά, τα χωράφια και ακόμη και τις βέρες τους. Επικεφαλής της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Χριστού Montagnard ήταν βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν ώσπου η κυβέρνηση ενέδωσε στις διεθνείς πιέσεις ζητώντας την απελευθέρωσή του. Παρά την ονομαστική του ελευθερία – η κυβέρνηση τον παρακολουθεί συνεχώς – δεν παρευρέθηκε στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Ουάσιγκτον αυτό το καλοκαίρι.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar